Selecteer een pagina

Ziekte, iets waar je waarschijnlijk nooit ‘zin in hebt’, nooit tijd voor hebt en waar je misschien wel bang voor bent. Kijkend vanuit een biologische bril is het niet nodig om bang te zijn voor ziekte, je mag juist blij zijn met een ziekte. In veel gevallen word je juist ziek wanneer je een situatie hebt opgelost. Vroeger (ha ha dat kan ik nu wel zeggen nu ik de 40 ben gepasseerd), werd ik altijd ziek, wanneer ik vakantie kreeg. Verkouden, snotterig, moe, koorts, nu weet ik, de vakantie zorgde voor de oplossing van het conflict. In nam dingen tot me tijdens mij werk, veel te veel tot mij. Ik was bang het niet allemaal goed te pakken. Ik was bang als therapeut niet te voldoen, dus was super scherp op alles wat ik op welke manier dan ook maar als informatie binnen kon krijgen om iemand te helpen. Ik was zorgvuldig met wat ik uitte en uitte ook niet alles wat ik dacht. Mijn slijmvliezen hielpen me tijdens mij werk. Ze zorgden voor extra absorptie mogelijkheden, om vooral alles op te kunnen nemen. Alles wat ik van mijzelf moest opnemen en alles wat ik van mijzelf niet mocht uitscheiden en dus ook moest opnemen. 

En als het dan vakantie was, kwam ik in de conflictoplossing. Mijn lichaam ging herstellen, wat gepaard gaat met de extra absorptie mogelijkheden weer terugbrengen naar normaal en mijn keel weer herstellen, want ook die kon weer alles tot uiting brengen wat ik graag wilde. 

Je lichaam helpt je altijd, ook al denk je, wanneer je vakantie hebt, bah, waarom precies nu. En ook al denk je als iemand net met pensioen is, waarom nu ziek? En denk je bijvoorbeeld als iemand net een relatie heeft verbroken, waarom precies nu, na deze nare tijd. Blijkbaar was je in de fase er voor in een conflict en was die verandering de conflictoplossing. De conflictoplossing, waarna het lichaam weer terug gebracht kan worden in de originele staat. Het gaat de aanpassingsstrategieën die het lichaam gebruikt heeft, om te kunnen overleven, herstellen. Ze zijn niet meer nodig. Deze herstelmechanismen noem je in veel gevallen ziekten en helaas geeft deze diagnose en dit ongemakkelijk voelen, jezelf soms nog veel meer conflicten. Bijvoorbeeld in de vakantie ziek worden en dan het gevoel hebben dat je waardeloos bent, omdat je partner ook vakantie heeft en jij weer de vakantie ‘verziekt’, wat een nieuw conflict geeft, een ‘eigenwaardeconflict’, met spierpijn in de conflictoplossing.

Alles kun je op deze manier vanuit de Germaanse Geneeskunde bekijken. Een manier die niet wil zeggen dat het reguliere systeem faalt of het alternatieve systeem faalt, maar die wel wil laten zien, dat in plaats van te zien dat een ziekte iets bedreigends is, wil laten zien dat het lichaam iets bedreigends in de fase ervoor heeft ervaren, die als de ziekte zich openbaart juist weg is. Het lichaam voelt zich weer veilig en kan rustig in genezing.

Deze manier van kijken leer ik je bij mijn training ‘Je lijf en brein zien’, een training die nu nog live is, maar vanaf juli ook online te volgen is, met aansluitend live meetingen waar met iedereen die zo kan kijken gespard wordt, om je deze manier van kijken naar het lichaam en naar het brein eigen te maken. De natuur / jouw natuur is zo mooi!