Helende reizen bij kinderen

De helende reis (Journey Therapy) is een methode van Brandon Bays. Brandon Bays heeft boeken geschreven over deze methode bij volwassenen en ook bij kinderen. Zelf heb ik door middel van deze methode (die ik meerdere keren heb gedaan) veel opgelost bij mezelf, wat in mijn doen en laten, maar ook in mijn lichaam hele grote veranderingen (in positieve zin) teweegbracht. Dit wilde ik natuurlijk ook graag zelf kunnen en dan het liefst bij kinderen, daarom heb ik daar een cursus voor gedaan.

Helende reizen kun je met volwassenen doen (en raad ik echt aan als je steeds ergens tegen aanloopt, ook lichamelijk) en ook bij kinderen is het een mooie methode en werkt het goed. ¬†Een helende reis is -simpel uitgelegd- een soort visualisatie. Je gaat eerst comfortabel zitten, sluit je ogen. Ik vertel een verhaal, waar je door middel van de ademhaling helemaal in komt, zodat je eigenlijk voor je ziet wat ik je vertel. Een heuvel, een watertje, een tuintje… door in dit verhaal te komen en door bepaalde vraagstellingen krijg je antwoord op de hulpvraag die je hebt. En dat antwoord vind je eigenlijk zelf. Door (NLP en systemische) technieken die verweven zitten in het verhaal kunnen we ook de oorzaak van het probleem veranderen, waardoor je na dit gedaan te hebben, minder klachten hebt of helemaal geen klachten meer hebt.

Een helende reis is verschillend van duur, bij kinderen ben ik meestal een uur bezig en mag een ouder er gewoon bij zijn!