Baby

De babytijd

De geboorte van een baby is een life-event, voor ouders, maar natuurlijk ook voor de baby zelf. Zoals het wonderlijk is hoe goed het gaat en hoe het kan, zo is het ook wel eens een moeilijk moment, loopt het niet zoals gedacht, gaat het veel te snel, of duurt het erg lang met de nodige interventies.

Het is prachtig om te zien hoe een geboorte ‘bedacht’ is, wat er tijdens een geboorte allemaal gebeurt, wat een moeder ervaart en een baby ervaart en hoe de eerste echte samenwerking zo ontzettend mooi op elkaar is afgestemd. Maar als er dan iets in deze samenwerking tegen zit, dan kan dat voor de bevalling gevolgen hebben en ook voor het herstel later van de baby. Het lichaam heeft een heel erg goed zelfgenezend vermogen, maar soms zijn er net te veel factoren die er samen voor zorgen dat een baby toch meer last heeft van de bevalling of de houding in de baarmoeder dan goed is.

Hiermee kan ik helpen. Als er klachten zijn, zoals een voorkeurshouding of een achterwaartse afplatting, veel huilen,  onrust, gespannenheid,  spijsverteringsproblemen (zoals poepproblemen / reflux / veel krampen), slaapproblemen dan kan ik met osteopathische technieken je baby onderzoeken en kijken of er een spanning in het lichaam zit die dit kan veroorzaken. Meestal kan ik ook laten zien wat ik heb gevonden en kun je het als ouder zelf ook voelen en kan ik dat met heel milde technieken ontspannen, zodat er minder spanning is. Een kind beweegt na de behandeling vaak beter en vaak helpt dat ook de functies van het lichaam te verbeteren.

Bij een aanmelding van een baby vragen we altijd de vragenlijst in te vullen die je onder het kopje ‘vragenlijsten’ op de website kunt vinden. Natuurlijk mag je ons ook bellen, dan sturen we de vragenlijst toe!