Doelgroep

Ik behandel alleen kinderen en kindgerelateerde problemen.

In de zwangerschap zijn er al dingen die goed zijn om te weten, want ook prenatale problemen kunnen later voor problemen bij een kind zorgen. (zie onder het kopje zwangerschap)

De geboorte (baby’s) is een bijzondere samenwerking tussen moeder en kind, maar kan ook een trauma op zich zijn. Net als de eerste weken die eerste weken, het kan een roze wolk zijn, maar kan ook een periode zijn waar je bijna niet door heen komt. Door kennis van baby’s, het lichaam van baby’s, babymassage en een stuk voeding kan ik coachen naar een gelukkigere kraamtijd. (zie onder het kopje baby)

Peuters ontwikkelen een eigen willetje. In deze fase kun je tegen de eigenheid van je kind aanlopen. Je kunt zien hoe een kind zich (motorisch) ontwikkelt, je ziet een houding van je kind en wat dat over een kind zegt en je ziet gedrag van je kind en het spel van je kind, die informatie kunnen geven. Je peuter geeft je veel informatie, ben jij ook benieuwd? Ik kan je helpen zien! (zie onder het kopje peuter)

Een kleuter staat aan het begin van een nieuwe leer- en ontdeksituatie. Wat wil ik, wat kan ik. Er worden dingen verwacht motorisch, op het gebied van concentratie, op het sociale gebied. De tekeningen, gedragingen, maar ook klachten waar een kind mee komt, het kunnen allemaal signalen zijn, die, als je ze ziet, je kind (maar ook jou) kunnen helpen. (zie onder het kopje kleuter)

Het schoolgaande kind gaat soms fluitend de hele basisschooltijd door. Jammer genoeg zijn er ook kinderen die minder makkelijk deze tijd door komen. Voor deze kinderen is het belangrijk dat ze gezien worden in wie ze zijn. Wat zijn de kwaliteiten die ze hebben, wat zijn problemen waar ze tegen aanlopen. Wat hebben ze nodig om goed te functioneren in leersituaties of wat staat ze in de weg om goed te functioneren. Lekker in je vel zitten is belangrijk, letterlijk en figuurlijk. Door lichamelijk te kijken en te voelen kan ik beoordelen of je kind goed in zijn / haar vel zit en kan ik helpen / coachen. (zie onder het kopje schoolkind)

De puberteit doet ieder kind op zijn of haar eigenwijze. Lijfelijk verandert er veel, hormonaal zijn er grote veranderingen en ook het gedrag kan helemaal anders zijn. Je puber in zijn of haar levensfase zien, soms lastig, maar helpend voor een goede band! (zie onder het kopje puber)

Een ouder doet altijd zijn of haar best om een kind zo gelukkig mogelijk te maken. Soms ten koste van de ouder zelf. Als je als ouder gelukkig bent en zorgt voor jezelf, geef je een goed voorbeeld aan je kind. Zou je willen zien wat je kind als boodschap voor je heeft en wat zijn of haar klacht of gedrag voor spiegel voor je is. Door middel van de Present Child Methode krijg je een (vaak hele mooie) boodschap van je kind. Een boodschap die jou als ouder helpt, maar ook je kind! (zie onder het kopje ouder)