The Money Blog

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia odio sed. Mauris pellentesque eget lorem malesuada wisi nec, nullam mus. Mauris vel mauris. Orci fusce ipsum faucibus scelerisque.

Ont-wikkelen met Germaanse Geneeskunde

Mar 10, 2024
Germaanse Geneeskunde

Je lijf en brein zien, ofwel, jezelf werkelijk zien!

Ken je dat? Buikpijn na een drukke werkdag? In de Germaanse Geneeskunde verklaar je het als buikpijn, dus veelal, 'je buik is in de oplossing van een brokconflict', wat kon jij van de dag niet verteren? En wat kon jij niet verteren van de dag, wat nu opeens opgelost is. Eigenlijk weet je door de buikpijn na de werkdag, dat er op je werk iets is wat voor jou niet in te nemen is, niet op te nemen is of niet uitgescheiden kan worden.

Ken je dat? Eczeem, elke keer wanneer je een stresssituatie hebt gekend. In de Germaanse Geneeskunde weet je dat de huid bij het ectoderme kiemblad hoort. Het ectoderme kiemblad die hoort bij scheiding- en verbindingsthema's. Ook weet je dat de eczeem ontstaat wanneer het conflict is opgelost. Ofwel, wat speelde er voor de eczeem, wat voor jou te maken heeft met scheiding- en verbindingsthema's? Krijg je het van stress op het werk? En wordt het heel erg wanneer je vakantie hebt? Wat op je werk wil jij je van scheiden of waar wil je je mee verbinden?

Ken je dat? Elke keer wanneer je teveel werk doet met je schouder, je hebt de ramen gewassen, of je hebt de bedden verschoont, speelt na afloop de schouder op. Je wordt er gek van, je schouder lijkt niet meer zo sterk als dat hij altijd was en je voelt ook dat de schouder je beperkt in alles wat je doet. In de Germaanse Geneeskunde zien we het als een eigenwaardeconflict en het moment dat het pijn doet, is er eigenlijk een oplossing. Je bent gestopt met dat wat voor jouw schouder 'te zwaar' leek. Maar wat als je niet denkt aan de schouder voor wie het te zwaar is, wanneer begon het en waar heb jij een periode langer is gedragen of gedaan wat te zwaar voor je was? Wat was de trigger? Vaak is het wassen van de ramen niet het eerste moment, maar wel het moment waarmee je steeds terugvalt, waardoor je nog meer verzwakt. Veelal drukt er iets op je schouder, wat zwaarder is dan jij aan kunt (maar dan niet alleen fysiek, maar ook mentaal).

Ken je de Germaanse Geneeskunde, dan kun je je lichaam zien. Zien in lichamelijke klachten, maar ook zien bij mentale klachten. En hoe fijn is het om te weten dat die burn out misschien in de basis een groot eigenwaardethema in zich heeft, die je misschien in je jeugd al hebt gehad of die wellicht uit het systeem komt? En hoe fijn is het, dat een burn out, door de wetenschap van de 'kiem', heel snel 'op kan lossen', wanneer je weet waar het een oplossing voor is! En natuurlijk geldt hetzelfde voor die schouderklacht, die buikpijn klacht. Wanneer je weet waar het een oplossing voor is, dan is het veelal direct opgelost!

Ga je mee natuurlijk logisch leren kijken? En daarmee jezelf persoonlijk en lichamelijk ont-wikkelen?

In mijn opleiding Je lijf en brein zien neem ik je mee in deze natuurlijke en logische materie!

THE PROSPERITY NEWSLETTER

Want Helpful Finance Tips Every Week?

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia.