The Money Blog

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia odio sed. Mauris pellentesque eget lorem malesuada wisi nec, nullam mus. Mauris vel mauris. Orci fusce ipsum faucibus scelerisque.

Jouw moeder / jouw mama

Apr 14, 2024

Jouw moeder, jouw mama en ook mijn moeder, mijn mama, zo belangrijk in de vorming van jou en jouw basis en ook ikzelf ben moeder en mama en heb veel invloed op de basis van mijn kind. Kijkend naar alles is alles vertaal ik alle trillingen in het klein naar trillingen groter, waardoor je gaat zien hoe die eerste periode in de baarmoeder van invloed is op momenten later in het leven.

Alles is alles is een universele wet. Het betekent dat wat jij buiten jezelf ziet, dat dat ook in jou zit. Dat al het mooie wat je ziet en ervaart, in jou aanwezig is, maar ook alles waar je tegen aanloopt, iets representeert in jou.

Vanuit de natuur zijn wij allemaal heel. Allemaal hebben we het mannelijke en het vrouwelijke in ons. Zo gauw we ons soort willen behouden moeten we ons voortplanten, wat voor de overleving als soort heel belangrijk is. Om voort te planten wordt alles maximaal 'geregeld'. Aankomend vader en moeder verdelen de taken, waarbij moeder het kindje draagt en een veilig nest bouwt en vader zorgt dat moeder en kind veilig zijn. Deze taakverdeling is er om te overleven, om het kind te laten overleven. Het kind wat de nakomeling is om het soort te laten overleven.

Wanneer een kind in de buik zit bij de moeder, leert het allemaal 'overlevingsstrategieen'. Het kindje krijgt van moeder mee hoe je voor jezelf mag zorgen, jezelf moet voeden, hoeveel slaap je nodig bent en ook hoe je met de buitenwereld (vader / het werk) om gaat. In de basis krijg je dus veel van je moeder mee. Ook leert jouw moeder je, hoe je met de buitenwereld (vader) om moet gaan. Kun je de buitenwereld vertrouwen en je dus heel veilig voelen, of moet ook zelf nog een alertheid hebben in situaties. 

Wanneer de taak van de moeder, het voeden en veilig stellen van de jongen is. De jongen verzorgen en durven vertrouwen op de vader dat er veiligheid is. Heb jij in jezelf een oervertrouwen als kind. In dat oervertrouwen voel je je fijn, veilig, kun je optimaal groeien en ontwikkelen.

Onder moeder, kun je jouw moeder verstaan, maar zoals ik al eerder benoemde, het kleine is het grote en het grote is het kleine. Ofwel, je kunt ook een goede moeder voor jezelf zijn en jezelf goed verzorgen en voorzien van voeding. En stel je kijkt naar je partner die op de bank even zijn rust neemt, je kunt er boos van worden, maar jouw partner heeft een liefdevolle moeder in zichzelf, die zichzelf even tijd en ontspanning gunt. 

Kijk je naar een moeder, je kunt alleen groeien en ontwikkelen wanneer je je veilig voelt en jezelf goed voedt. Jezelf ontwikkelen kan alleen wanneer je een lieve moeder bent, die oordeelloos voor je zorgt en jouw laat zijn wie je bent. 

Had jij in de basis een moeder die heel alert was en alle touwtjes in handen had, dan had ze geen vertrouwen op de buitenwereld en zul jij ook moeilijk op de buitenwereld kunnen vertrouwen.

Had jij in jouw basis een moeder die niet goed voor haarzelf zorgde, dan heb jij nooit geleerd om goed voor jezelf te zorgen.

had jij in jouw basis een moeder die jouw vader pleasde en vooral bezig was de buitenwereld tevreden te houden, dan ben jij ook vooral aan het pleasen en de buitenwereld tevreden aan het houden.

Dit doe je allemaal 'om te overleven', maar doe je dus, omdat je ooit hebt ervaren dat die situatie onveilig was (terwijl die situatie in de basis helemaal niet onveilig hoort te zijn). 

Hoe kun jij een lieve moeder voor jezelf zijn.

Hoe kun jij vertrouwen dat het mannelijke / de buitenwereld veilig voor je is en je altijd wil dienen.

In mijn opleiding Je lijf en brein zien, neem ik je mee in deze manier van kijken, die de basis is van vertrouwen op je zelf en jouw natuur!

 

 

THE PROSPERITY NEWSLETTER

Want Helpful Finance Tips Every Week?

Lorem ipsum dolor sit amet, metus at rhoncus dapibus, habitasse vitae cubilia.