Kernwaarden

Wat zijn jouw kernwaarden? Wat vind jij belangrijk? Het moment dat ik deze vraag kreeg, inmiddels jaren terug, heb ik lang gedacht over de 5 kernwaarden in mijn leven (op dat moment). Het grappige, als ik nu terugkijk zijn dat de 5 waarden die naast waarden ook mijn struggles zijn.

In de opleiding die ik in tussen heb gedaan, multi-disciplinaire therapie van Katelijne Vermeulen heb ik heel veel bij mijzelf ‘losgemaakt’ en heb ik gelukkig ook mijn waarden voor ogen kunnen houden. Want als ik mijn waarden niet voor ogen had gehouden, als ik niet had geweten wat mijn waarden waren, dan denk ik dat ik mijzelf verloren zou zijn.

Verbinding was een waarde, maar oef wat heb ik een verbindingen los moeten laten, omdat het ‘geen echte’ wederzijdse verbindingen waren.

Groei was een waarde en groeien in mijn kennis deed ik, maar was het echte groei, of was het als compensatie van mij klein en kwetsbaar voelen?

Vertrouwen was een waarde en oef wat kwam ik er achter hoeveel angsten ik had.

Met mijn kernwaarden in mijn vizier. Met een moodboard in beeld van mijn dromen en verlangens kon ik het gevoel van de waarden die ik wilde die een andere vorm hadden aangenomen dan ik diep van binnen wilde, blijven voelen en uiteindelijk bereiken!

Wat zijn jouw kernwaarden en wat als we allemaal zouden leven met kernwaarden in beeld. Wat als we kinderen leren wat hun kernwaarden zijn en leren kijken via kernwaarden.

Wil je het je kinderen leren, moet je het eigenlijk gewoon zelf doen. Mijn kinderen zoeken dan ook blokjes uit die ze belangrijk vinden. Wat zijn jouw kernwaarden?