Walvis wilde meer

Walvis wilde meer, een kinderboek van Rachel Bright en James Field. Wilbert de Walvis is dagelijks opzoek naar een invulling van zijn leven. Steeds denkt hij de leegtes opgevuld te hebben, maar steeds blijkt het kortstondig te zijn. Wilbert wordt van binnen zelf steeds ongelukkiger en naar mate hij ongelukkiger wordt, ziet hij ook in zijn omgeving steeds meer ruzie en ontevredenheid ontstaan. Dat wat hij voelt, ziet hij ook in zijn omgeving.

Tot het krabje, in dit geval de meest helder kijkende van de zee, Wilbert tegenhoudt. Waar anderen snel verdwijnen als Wilbert er aankomt, blijft het krabje voor hem zwemmen en vertelt Wilbert wat hij ziet. Hij ziet dat Wilbert zich steeds vult met nieuwe dingen, die hem kort even een fijn gevoel geven, maar even later is de leegte er weer. Krabje vertelt Wilbert dat hij moet gaan voelen wat zijn roeping is. Toen hij nog heel jong was bij zijn moeder, wat voelde Wilbert toen en wat deed hij toen. Wilbert ontdekte dat hij een roep had, zijn geluid, zijn stem. En toen Wilbert dat liet horen, fleurde Wilbert zelf op en ook zijn omgeving. Dat wat Wilbert in zich voelde en dat wat Wilbert liet horen, veranderde direct zijn omgeving, die onmiddellijk blijer werd!

Een prachtig kinderboek over hoe we soms leegtes in onszelf vullen, zonder blijvend resultaat en hoe we door onze roeping te voelen en te geven aan de wereld, jezelf kunt vullen en de wereld blij maakt met jouw echte zijn. Een boek over geven in overvloed, een boek over je eigen ik zijn en een boek die gaat over de universele wetten, wat jij uitstraalt ontvang je terug!