Ik-kracht

Stel je eens voor, die ene allersnelste zaadcel, met die ene precies op het juiste moment op de juiste plek, die samen jou worden! Dat ben jij!

Alle mannelijke eigenschappen aanwezig, alle vrouwelijke eigenschappen aanwezig en samen vormen ze jou. Eerst als nog maar een paar cellen, maar die ik kracht wordt gedeeld en gedeeld, wordt heel groot gemaakt en ben jij!

Een ENORM potentieel!

Maar die ik-kracht. Eigenlijk bij alles waar je tegen aan loopt mis je ik-kracht. Bij de Wet van de Aantrekking is het potentieel wat het universum heeft (en dat is mega mega mega mega) het potentieel in jou. En toch loop je regelmatig tegen situaties aan, verlangens, wensen die maar geen werkelijkheid worden. Dit heeft alles met laagjes over jou ik te maken. Want ben je helemaal voluit -ik- dan BEN je.

En die laagjes die kunnen van alles zijn. Vanaf het eerste moment dat je in de buik zit voel je de energie van je moeder. Dat wat je moeder voelt, dat worden jouw gevoelens, dat wat je moeder mee maakt en de manier waarop ze daar mee omgaat, dat worden jouw manieren om met die dingen om te gaan. De manier waarop je moeder je vader ervaart en de buitenwereld ervaart, hoe je je er door gesteund voelt, of juist niet, is de manier waarop jij als baby in de buik de buitenwereld ervaart. Voel je je genoeg en het waard? En in de eicel en de zaadcel zit de informatie van de voorouders, je systemische informatie. De bevalling, een enorme prestatie en een moment van zichtbaar zijn geeft inprentingen en overtuigingen en laagjes en ook ga je als kind tot ongeveer 9 jaar de dingen die tegen je gezegd worden tot je nemen als laagje als zijnde dat ben ik, maar het is een laagje die je juist van je ik afhaalt.

En dan leer je hoe je als ik moet zijn, je krijgt opvoeding wat als laagjes om je heen gaat, je moet op school in een bepaald systeem om een goede ik te zijn, je krijgt normen en waarden van de cultuur, van het land, van je dorp, allemaal laagjes die je van je echte ik afhalen. Je moet veel, je ervaart druk, je krijgt afwijzingen. En afhankelijk van hoe jij jouw ik-kracht hebt kunnen bewaren en ook afhankelijk van de manier waarop jouw ouders in hun ik-kracht staan, waarop de mensen in je omgeving in hun ware ik-kracht staan (je leerkrachten / hulpverleners…), afhankelijk daarvan bewaar jij ook je ik-kracht.

Ik-kracht. De kracht die onder allemaal overtuigingen verstopt kan zitten, maar het is zo’n potentieel, het is zo’n kracht, geen 1 laagje die je later daarover heen hebt gekregen kan tegen dat potentieel op. Maar heel vaak voelen we dat gevoel niet meer in ons en soms gaan we met alle laagjes aan de haal, dat we denken dat dat onze ik is, maar de ware ik-kracht zit in iedereen en is een superpower!

Ga jij mee je ik-kracht ont-dekken? Want als jij zelf in je ik-kracht staat help je iedereen in zijn / haar ik-kracht.