Weerstand

De weerstand van je lichaam, het immuunsysteem. Het zit zo prachtig in elkaar. Indringers van buiten af, zoals bacteri├źn en virussen krijgen, als het lichaam een goede weerstand heeft, niet de kans om ons te verzwakken of ziek te maken. En zoals ons lichaam wat betreft weerstand versterkt door goede voeding en een gezonde leefstijl, zo kun je alles wat je lichamelijk ziet gebeuren ook vertalen naar het mentale / psychische.

Weerstand is ook echt weerstand. Durf jij weerstand te bieden aan situaties / indringers? Zelf weet ik heel goed wat gezond voor me is, waar ik fit bij blijf, waar mijn hart blij van wordt. En toch laat ik indringers, of situaties soms zo ver komen dat het mij verzwakt of moe maakt of misschien zelfs wel ziek maakt.

Gisteravond had ik een workshop avond van de Present Child Methode. Het blijft wonderlijk hoe je alles kunt vertalen wat je kind je laat zien, maar het is ook werkelijk wonderlijk hoe eigenlijk de dingen die onze kinderen ons spiegelen dingen zijn die ons sterker maken. Heel vaak gaat het over boze kinderen, onze kinderen laten ons zien hoe we te weinig echt boos durven te zijn en hoe we door de boosheid bij ons te houden ons systeem verzwakken (weerstandsvermindering). Eigenlijk als je je durft te verzetten, als je weerstand durft te bieden, als je je grenzen duidelijk maakt, dan zullen sommige situaties misschien anders verlopen, zullen sommige relaties wellicht anders zijn, maar dan is jouw vorm duidelijk, zijn jouw grenzen duidelijk en eigenlijk krijgt de weerstand van je lijf dan zo’n boost!

Doe je ook mee? Durf je ook te laten zien wat jij voelt, wat jouw hart je ingeeft, durf jij ook weerstand te bieden en daardoor meer weerstand te krijgen. Weerstandsvermindering, eigenlijk de oorzaak van ontzettend veel ziektes (ook van kanker). Weerstand wat te verbeteren is door voeding, goede leefstijl, maar ook zeker door weerstand te durven bieden, door grenzen aan te geven en jouw hart te volgen!