Alleengeboren tweeling

Een alleengeboren tweeling zijn! Hoe vaag is dat! Ik wist dat het in mijn gezin van herkomst voorkwam en zag er vooral ook de ‘kwetsbaarheden’ van. Auto-immuunziekten, hooggevoelig zijn en je daar in verliezen, twijfelen aan je ‘bestaansrecht’, geen vorm kunnen aannemen (en je daardoor verliezen in alles en iedereen….). Systemische opstellingen die er zijn gedaan, gaven allemaal aan dat het inderdaad veroorzaakt werd vanuit een gemis… En ik, ik voelde ook altijd een jongen bij mij, die letterlijk maar ook figuurlijk achter mij stond en herkende de kwetsbaarheden niet zo (of wilde ze niet herkennen šŸ˜‰ ). Toen kreeg ik een zoon, Jort, ook een alleengeboren tweeling en voor hem ben ik gaan onderzoeken hoe het zit. Hoe kan het dat je daar Ć¼berhaupt last van kunt hebben. Merk je dat in de buik, kun je zoiets missen?

 

Een tipje van de sluier van de lezing Alleengeboren Tweelingen

 

En die ‘studie’, heeft geleid tot veel kennis op dit gebied. Lichamelijke kennis, wat heeft het voor effect op het lichaam van de overgebleven tweeling, wat voor effecten psychisch emotioneel…. En wellicht belangrijk hoe kan het, dat je dat kunt weten, hoe werkt dat in het brein? En… als je dit erkent en herkent heb je al heel veel opgelost voor jezelf en / of voor je kind, maar daarbij heb ik ook tools vanuit mijn multi-disciplinaire therapie opleiding om de kwetsbaarheden te herkennen en de krachten te ontdekken.

Ben je een alleengeboren tweeling, of is je kind een alleengeboren tweeling? Dinsdag 10 juli 2018 ga ik een lezing / workshop geven over dit onderwerp, waarbij je hopelijk met veel antwoorden en tools naar huis gaat!