Mijn geboorte in kaart

Hoe je geboorte een invloed heeft op je zijn… Ik wist door Anna Verwaal, de Present Child Methode en door boeken al dat die link er echt was, maar door de tweedaagse die ik gisteren en vandaag volgde van www.jegeboorteinkaart.nl, kreeg ik in al deze inzichten meer structuur, meer helderheid en een onwijs toffe tool om te gebruiken.

Mijn eigen babyfoto was het begin gisteren van een inzicht over mijn geboorte die veel in beweging heeft gezet.

Hier is de foto die ik meenam:

Een heel klein mini Willemijntje, net geboren, met de hand van mama op mij. Nog nooit had ik echt naar het gezichtje gekeken. Het gezichtje, een beetje moeilijk kijken, met vlekjes en een beetje een in elkaar gevouwen meisje.

Mijn bevalling was er eentje waar lang naar is uitgekeken, het eerste kindje, heel gewenst. Ik was 2,5 week later dan de uitgerekende datum. Mijn moeder lag (doordat ze toch in het ziekenhuis moest gaan bevalling) op mij te wachten opgenomen in het ziekenhuis. Op de dag dat ik mijzelf aandiende begon de bevalling eerst heel rustig, maar bleef het eerst een tijd op 2 – 3 centimeter steken. De verloskundige had net gekeken en had het idee dat het nog wel uren zou kunnen gaan duren, toen mama heel snel na de laatste ‘check’, voelde dat ze persdrang kreeg. Maar “nee mevrouw dat kan nog niet”, en niemand die even keek. Ook mijn vader dacht, “de dokters zullen het wel weten, dus dat kan nog niet”…. en zo heeft mijn moeder heel lang allemaal persweeën weggezucht. Ze voelde de oerenergie, maar moest deze remmen. Uiteindelijk kwam de dokter kijken en was er al 10 centimeter en was ik heel snel geboren.

Altijd heb ik gedacht, de enige voor wie het zwaar was, dat was voor mijn moeder. Al die persweeeën wegzuchten. En oh wat heftig dat je de oerenergie van persen moet gaan tegenhouden. En wat naar, dat je niet wordt gezien als vrouw, door je partner (die inderdaad nog geen ervaring had), maar ook door dokters en verloskundigen die wel ervaring hebben. Dat ze niet naar je luisteren, dat je niet wordt gezien.

En… die energie van de moeder, die emoties van de moeder, maar ook al die persweeën in het geboortekanaal. Ik was er gewoon bij, ook mijn cellen hebben dat opgeslagen. Ik ken het gevoel van ‘benauwd’ zijn om mezelf te laten zien. Ik ken het gevoel van tegengehouden worden. Ik ken het gevoel van oerenergie remmen. Ik ken ook het gevoel van tegen mensen opkijken en daarnaar luisteren, ten koste van het geen jezelf voelt…. Ik heb het zwaar gehad bij mijn geboorte.

Zo bijzonder, hoe mijn geboorte invloed heeft op onwijs veel facetten van mijn leven. Wil jij ook graag jouw geboorte in kaart brengen, of die van je kind, of wil je weten of het gedrag van je kind zijn oorsprong kan hebben in de geboorte? Neem contact op, heel graag breng ik je geboorte in kaart!!